Älsklingens födelsedag!!!

Idag blir mitt hjärta Peter 34år! Han var 27år när vi träffades. Snacka om att tiden går fort! Just nu har vi syrran o brorsan på fika här. Pappa kommer om ett tag. Orkar inte ha några fler här, Peter e inte den typen som firar sin födelsedag direkt. Han har inte fått nån present av mig men hans present blir att han ska få gå ut ikväll med några polare å dricka lite bärs! (Nej jag vill inte ut o festa :P) Nej det vill jag faktiskt inte, har ju mina andra små hjärtan här hemma som behöver mig o som jag kan gosa med!
Tessan kommer över ikväll å håller mig sällskap, lite trevligare än att vara ensam hemma. Så det blir väl nån film eller nåt för våran del. Skönt, då slipper man vara bakis imorrn. Inte för att Peter kommer dricka sig full, han ska bara ta två, tre öl så han kommer ju inte vara dålig imorrn. Han kan ju inte vara bakis med tanke på att han ska köra bil imorrn till min kusin i Vagnhärad. Så han ska ju vara körbar då:D
Nej nu ska jag umgås lite. Höres sen!
//

Min förlossning!

Hej!
Nu känns det som om det finns lite tid för att skriva lite, även fast lillan e lite gnällig. Men som tur e så har jag ju en underbar pappa till Vanessa som kan ta henne en stund:D

Söndagen den 16.e Januari så hade jag lite ont till o från. Hadetänkt åka till Ikea med pappa, men när vi kom till Jordbrorondellen så sa jag att de inte e nån ide att åka för jag trodde det var värkar jag hade. Då började farsan gapa att det var ju det han sa hela tiden att vi inte kan åka till Ikea. Så vi åkte till Direktmöbler istället å fixade en soffa till han. Medans vi var där så hade jag typ tre värkar på en timme.
Efter vi var klara hos farsan så åkte vi hem. Klockan var väl runt halv fem när jag ringde förlossningen på SÖS å ljög om att jag hade värkar var tionde minut, fast det egentligen var värkar typ var 20.e minut. Ville in o kolla om det var på gång. Så vi ringde Nettan så vi lämnade Virre hos dom.

Vi blev inskrivna 17.50 på SÖS. Fick sitta med CTG i ca 20min. När det var klart så hade jag inte en enda värk under den tiden. Barnmorskan vi hade var jätte snäll, minns dock inte hennes namn då vi inte blev så långvariga där. Hon kollade okm jag var öppen nåt o jag hade öppnat mig 4cm. Så jag fick lavemang som skulle sätta fart på värkarna.
När jag väl hade skitit klart så gick jag tillbaka på rummet, fick världens värk så jag ringde på klockan för jag ville ha alvedon innan jag skulle få epiduralen, men då sa undersköterskan att narkosen var på väg o att jag skulle få bedövningen när som helst. Fick lustgasen istället, men då fick jag en krystvärk å då var det bara för mig o slänga mig i sängen. Dom ville klippa mina trosor men rolig som jag e så fick dom inte det så de fick slita av mig dom istället. Både jag o Peter såg att dom blev lite stressade o paffa, dom hann ju inte förbereda något alls.
Vattnet gick vid 19.26 då sa barnmorskan att det nog vara var det som tryckte på, men icke sa nicke! För kl 19.28 då fick jag min första riktiga krystvärk o klockan 19.34 så e vår prinsessa Vanessa född!!!!

Som ni kanske ser så hade jag mitt linne på mig under den snabba förlossningen!


Här e Vanessa dagen efter i storebror Vincents kläder!

Men jag måste säga att det värsta under allt var fan att trycka ut moderkakan!!!! Fiiii faaaan vad ont det gjorde!! Så mycket lustgas som jag andades in då gjorde jag inte ens under förlossningen. Å fan vad bäng man blev i skallen! Trodde inte den skulle komma ut så jag sa till dom att dom skulle söva mig men det gick dom inte med på:P
Å ont gjorde de när dom tröck o klämde på magen, men klockan 20.05 lossnade skiten. Å jävlar vad stor den var det sa dom oxå, den vägde rund 1.5 kg så ni kan ju tänka er hur stor den var. De var fan som att föda ut en till unge.
Å eftervärkarna ska vi inte tala om!!!! Hade inge minne av att jag hade de så med Vincent men med första så har man tydligen itne ont. Utan man får ondare etfer varje barn man får. Så jag säger då det: Inga fler barn för min del.

Nu i efterhand så känns det skönt att det gick så fort men när jag väl var där så kändes dt som en riktig skräckupplevelse med tanke på att jag var helt inställd på att det skulle ta tid o att jag skulle få bedövning å så men inte det inte!

Men nu har vi vår prinsessa här hon vägde 3465g å var 48cm lång. Bra storlek då jag inte sprack överhuvudtaget!!!
Vi är överlyckliga här hemma o Vincent är stolt storebror!
Måste tyvärr sluta nu då Vanessa e lite hungrig. Å förresten så går det superbra med ammningen o så.
//

God dagens.

Har inte riktigt haft tid till o blogga den senaste veckan eftersom min dotter Vanessa kom till oss i söndags!!!!
Kommer ta o skriva ett längre inlägg i helgen kanske om jag har tid. Men vill bara kika in o säga att jag lever iallafall. Men vi höres senare då.
//

Kärlek!!!

Att man kan älska någon såå mycket som jag älskar mina barn. Ja, barn även fast den andra inte riktigt e här här så älskar jag bebis lika mycket som jag älskar Vincent!!!! Ni som inte har barn kommer nog aldrig att förstå vad riktig kärlek är förrän den dan kommer som ni får barn. Jag kommer alltid att älska mina barn villkorslöst!!!!! Dom är verkligen livet!!!!!
Tycker verkligen synd om dom som inte kan få barn, visst det finns jätte bra hjälp att få inom sjukvården å så, men det är inte alltid det funkar. Det är ju jätte bra med adoption, men det sjuka med de är att dom som vill adoptera blir utredda som fan under en längre tid. Om man tänker på att dom som kan få barn inte alltid är dom bästa föräldrarna, de finns ju dom som skaffar barn utan att inse att barn inte är leksaker som man kan slänga bort när man känner att man inte orkar längre. Dom barnen kan ju faktiskt få bo hos dom som inte kan få egna barn...

Nej, som sagt den dan man får barn då inser man vad riktig kärlek är!!!

//

Har haft Ylva på besök.

Bästaste Ylva kom hit idag o hälsade på. Vi satt o pratade lite skit sen så åt hon middag hos oss. De blev falukorv i ugn ala Linda. Mumma! Även Daniel o pappa åt hos oss. Men nu har alla gått hem o peter o virre ligger i sängen, hoppas på att virre somnar snart så jag o peter får lite mystid.
I morrn e de den stora dagen då bebis är beräknad. Men som de känns just nu så blir de att man får gå över tiden bara för att jag trodde att bebben skulle komma tidigare. Det tär lite på psyket måste jag säga, men vad gör de om hundra år???

Bebben kommer ju vara hos oss inom en snar framtid iallafall. Som jag längtar!!!
//

MVC besök.

Vi var ju på mödravårdcentralen. Hade tid kl 16.00, satt där till fem i halv fem. Då kom min barnmorska ut o frågade om jag hade en tid hos henne o när. Å de hade ju jag då sa hon att det måste blivit nåt fel i bokningen. Men jag fick komma in till henne typ tjugo i fem. Inge kul o sitta o vänta allt för länge. Men bebisens hjärta slog som det skulle o magen var som den skulle. Frågade även om hon vet om de e en stor bebbe, men hon sa att den känns som om en liten bebis men inte att de e en pygme.

Efter besöket där så gick jag peter o virre upp till Handen centrum o handlade på Sabis. Pappa kom o hämtade oss, sedan så åkte vi hem till pappa o lagade middag. Det blev fläskfilegryta med pasta. Gott som fan, men jävlar vad mätt jag blev! Pappa o brorsan blev nöjda med maten, dom tyckte det var supergott:D

När vi gick hem o kom in till pornten så var den där fittjävelhissen paj, som vanligt! Så de blev till att knata upp för alla fyra trappor! Det var en pärs, skulle gått ut med hunden men det fick älsklingen ta för jag pallar bara inte gå upp o ner igen! Jag ringde jouren o skällde lite o sa att dom måste fixa hissen en gång för alla. För nu har det varit trasig 4 gånger den här veckan. O de e inte så kul om jag måste gå ner om bebben skulle vara påväg.

Nu ligger Peter o nattar Vincent. Sen blir det lite mys i soffan kan jag tro. Kommer nog somna i soffan, men har sagt till älsklingen att han ska låta mig sova där om jag somnar. Med tanke på att jag hade de så jävla svårt att somna igår. Inte gör att jag gillar att sova i soffan men om jag ändå somnar där så är d lika bra att jag sover vidare i soffan. Nej nu måste jag ta å lägga mej ner en stund då jag börjar få riktigt ont i magen.
//

God dagens alla pigga!!!

I natt har jag inte fått nån sömn alls. Låg o halvsov från kl 11-03. Sen kunde jag inte somna om alls. Lågå vred mig i sängen till kl 5. Sedan så gick jag o la mig i soffan men inte fan hjälpte det. Så jag gick till sängen vid tjugo över 7. Då somnade jag om efter ett tag o sov till kl 11. Sen så ringde farsan o väckte mig. Men det var väl lika bra att kliva upp, för jag var ändå så jävla hungrig. Åt lite frulle o sen så har jag bara tagit det lugnt. Jagå älskling var precis ute på en långpromenad med Nova. Blev inte piggare för det:( Ska snart ta o fixa mig, ska iväg till MVC, älsklingarna följer med. Det får bli att vi tar bussen för Vincents stol e i farsans bil. Men Virre älskar ju att åka buss så de e ju inga problem. Han e så duktig min pöjke!!!!

Måste be barnmorskan kolla om jag har fått urinvägsinfektion, inte för att jag har ont när jag kissar, men jag får riktigt ont i nedre delen  av magen efter att jag har kissat. Inge kul alls!
Har aldrig haft de förut så vet inte riktigt hur det känns att ha det. Men får hoppas på att det inte e nåt. Sen hoppas jag oxå på att bebis hjärta slår som det ska för jag pallar inte åka till SÖS igen o bli hemskickad. Har ju fått åkt till specialistmödravården två gånger för att hjärtslagen varit för höga. Men när jag varit där så har det varit normalt.

Vill som sagt bara att bebis ska komma nuuuu!!!!
//

Vincents partylåt!!!

GLUFFSA, GLUFFSA, GLUFFSA!!!!!

Hej på er!
Har varit riktigt sugen på choklad o cola heeela kvällen. Så nu har mitt hjärta varit på affären o bunkrat upp åt mig. Men jag måste vänta tills lilla prinsen har somnat innan jag kan börja mitt gluffsande. Mumma säger jag bara. Ska bli sååå skönto få bort mitt jäkla sötsug som ALLTID kommer på kvällskvisten. Inget kul att man alltid ska få ett sug på kvällen, å ibland så spelar det ingen roll vad jag trycker i mig om de så e godis eller smörgåsar, så släpper inte suget alls. Men förhoppningsvis så släpper suget ikväll. Snart!

Nu e det bara tre dagar kvar till beräknat datum. Vill att bebisen ska kika ut nu. Som i förra inlägget som jag skrev så e jag konstant trött. Heela jefla tiden e jag trött. Orkar inte göra ett skit, orkar knappt kliva upp ur sängen. Det e inge roligt alls. Vill bli pigga glada Linda igen. Känns som om det var evigheter sen sist jag var pigg OCH glad! Kan ju alltid hoppas på att man blir pigg när bebis kommer, men det kommer jag nog inte vara då man har en liten bebis att ta hand om samt en tvååring som tar ens tid. Men det e ju skönt att Peter e hemma tio dagar direkt efter förlossningen. Då får jag lite hjälp med Vincent o bebis.

Nej nu ska jag ta o kika på vad de var för gotti som Peter köpte till mig. Höres sen eller imorrn!
//

Min graviditet nr 2!

 
Du är i vecka 40
 
 

Nu är du inne i den vecka då du förväntas föda, men i själva verket är det bara ca 5 procent av alla barn som föds på den beräknade nedkomstdagen. Du får räkna med plus/minus två veckor och de flesta föder efter det beräknade datumet. Om du går in i vecka 41, fortsätter du dina kontroller hos MVC som vanligt och i vecka 42 görs en extra kontroll på sjukhus med ultraljud för att kontrollera att både mor och barn mår bra. Ibland kan det behövas hjälp med att sätta igång förlossningen, då sköts det på förlossningen/BB. Din kropp är förberedd med en uppmjukad och delvis öppnad livmoderhals och snart kommer barnet att vara i dina armar.

Ditt barn är nu ca 38 cm långt från huvud till stjärt och ungefär 50 cm från topp till tå. Det är nu redo att lämna sin trygga tillvaro i livmodern och börja sitt nya liv utanför. Det kommer att behöva all din kärlek och omvårdnad. Barnet är utrustat med över sjuttio olika reflexer, nästan allt fosterfett är borta och 15 procent av kroppen består av fett. Moderkakan lossnar från livmoderväggen vid födseln och navelsträngen slutar fungera samtidigt som barnet tar sina första andetag. När dessa första andetag tas, utlöser det vissa förändringar i hjärta och artärer som gör att blod leds till lungorna. Dina graviditetshormoner kan påverka det nyfödda barnet. Både pojkar och flickor kan ha svullna bröstvårtor och det kan till och med innehålla små mängder mjölk. Även könsorganen kan vara påverkade - blygdläpparna hos flickor och pungen hos pojkar kan vara förstorade. Det är normala avvikelser och försvinner efter ett kort tag. Det lilla barnet har vid födseln inte mindre än 300 ben i kroppen, medan vuxna har 206. Det beror på att vissa ben växer samman när barnet blir större.

Nu är jag trött på att vara trött!!!

Är konstant trött heeela tiden. Det e riktigt jobbigt vill jag säga!!! Å de e fan inge kul alls. Blir ju fan trött på mig själv iblan oxå för att jag är så trött!

Vill bara att bebisen ska komma. På fredag är det ju BF men hoppas på att h*n kommer innan dess. Men med min otur så kommer jag väl gå över tiden. Det e verkligen inge kul det här må jag säga. Fiii faaen.

Just nu e Peter påväh hem, han har varit å hämtat Vincent på dagis. Tycker det tar lite väl lång tid. Han var på dagis för 20minuter sen så han borde juu vara hemma nu med Vincent. Jaja, dom kommer väl snart.
Nej nu ska jag försöka piggna till, ska vika tvätt å sedan så måste jag hänga tvätten som ligger i maskinen. Fast det skulle ju min älskling ha gjort för länge sen. Men som killar alltid säger: Jag gör det snart!
//

Hemma igen.

Hejsan hallå!
Nu e vi hemma efter god middag o fika hos systern som fyller 28 idag. Tessan var över en stund på dagen oxå. Har bara tagit det riktigt lugnt hela dagen idag. Skönt det. Imorrn e de ju röd dag så Vincent blir hemma imorrn med men på fredag ska han på dagis.

Snacka om att jag e proppmätt nu, fast jag åt bara en taco, brukar trycka i mej två men då blir man ju så jävla proppmätt. Det blev ju princesstårta efter maten oxå så mätt e jag nog alltid en vecka framöver känns det som :P

Ikväll blir det bara lugnt, kanske kollar nån rulle när Virre har somnat. Får se om jag orkar vara uppe längre, e skit trött då jag har sovit som en kratta i natt.

Nej nu ska jag ta o bada virre. Höres sen!
//

E hos systern

Idag så har jag haft ont till o från men inte som igår, så jag bestämde mig för at jag o Vincent skulle åka till syran o sova över här. Hon fyller ju år imorrn så vi ska fira hene imorrn.
Jag vet artt h jag stavar fel men de e fel på hennes tagentbord. Det går inte at sudda de man skrivit :( Vire e helt speedad så får se omhan vil sova snart. Skule vara skönt med en lugn stund.
Men vi höres imorgon när jag komer hem för det funkar fan inte at skriva på den här sketna datan.
//

SÖS!

I söndags så hade ju jag ont som fan när vi var hos cissi o björn. Men idag när jag, peter o virre var hos mallan o robban så fick jag som mensvärk fast tusen gånger värre. Så jag ringde kusin Annika o frågade hur det kändes för henne o hon beskrev hennes smärta exakt som min. Så jag ringde SÖS å sa att jag hade värkar som kom med ca 8-10 minuters mellanrum. Dom sa då att jag skulle höra av mej om det höll i sig vilket det gjorde. Så vi lämnade Vincent hos Nettan o barnen o åkte in. Fick sitta med CTG hjärtslagen var bra o värkarna kom o gick men inte sammanhängande. Barnmorskan kollade om jag hade öppnat mig nåt men det hade jag inte samt såå kände hon på magen. Hon sa att det e en liten bebis vi väntar. Vi fick sätta oss i tv-rummet i en o en halvtimme. Sedan så kollade hon mig igen. Då var jag öppen 1 cm men vi blev hemskickade eftersom värkarna hade avtagit. Så nu e vi hemma. Hoppas verkligen att bebis vill komma snaaaart. Fick dextrofen o panodil som jag stoppat i mig så jag kan sova. Har lite ont men inte lika mycket som när vi var hos Malin.
Nu e jag ju i vecka 39 (38+2) så det kan ju vara dags närsomhelst. Vill helst att det e nuuuu.

V. 37+5

Ingen bra bild kanske men men.

Just ja, tack Malin o Robban för att ni tog Nova ett par timmar!

Ska försöka sova nu.
//

Det blir nog inge bio....

för jag tror det e nåt på gång med bebben. Igår när vi var i Hemfosa hos Cissi o Björn så hade jag förjävlans ont i magen, o samtidigt när jag fick ont så tryckte bebisen på som faen neråt. Kännes som om den var påväg ut! Usch säger jag bara. Påväg hem därifrån så fick jag ont så där typ 4 gånger. Så jag låg ner i princip resten av dagen. >För så fort jag stod upp eller satt ner så gjorde det så där ont.

I natt har jag inte kunnat sova heller, har legat o vridit o vänt på mig hela natten, har haft ont samt så har bebben haft hicka hela natten! Så någon sömn har jag absolut inte fått. Å så har ju Peter min älskade sambo snarkat sig igenom natten!

Nej nu vill jag bara att bebben ska komma!
//

Nån som vill med på bio??

Känner för att gå på bio nu i veckan, nån som har lust att följa med???
det borde gå nån bra rulle nu för det e väl en massa premiärer nu så här efter jul o nyår???
Hojta till om nån vill med!
//

Vårat nyår.

Igår var de ju nyårsafton, men vi firade inget speciellt bara för att det var sista dagen på året. Men vi bjöd över pappa på taco middag iallafall. Jag hade mjukisar o ett linne på mig o var elt osminkad. Sååå skönt må jag säga. Pappa drog vl vid sju halv åtta, då nattade Peter Vincent sen så satte vi på en film men jag somnade ju som vanligt. Klockan var väl runt nio halv tio. Sen vaknade jag vid kvart i tolv i gen. Tog en cigg sedan så borstade jag tänderna sen så gick jag å älsklingen o la oss. Vi somnade när folket ute höll på att smälla raketer. Hahaha, normalt att man sover på tolvslaget. Men idag mår vi topp å e inte ett dugg bakis som alla andra jävlar lär vara idag. Sååå skönt.
Nä, nu ska jag ta o fixa mig sen ska vi se till o hitta på nåt.
Kram på er alla andra fyllbultar!
//